Acasă Actualitate Magda Palimariu, vacanta all’italiano la inceput de vara

Magda Palimariu, vacanta all’italiano la inceput de vara

125
0
DISTRIBUIȚI

La început de vară, când soarele este încă blând, vedeta Pro Tv Magda Pălimariu şi-a făcut bagajele şi a bifat deja o vacanţă.

Destinaţia: Italia cea caldă, cu etern parfum de vacanţă. Itinerariul: Milano Maritima, Cervia, Ravenna, Rimini, San Marino. „E o vacanţă la care visez de foarte mult timp şi pe care am tot amânat-o de câteva luni bune. Aşa că bucuria de mă vedea cu bagajele făcute, hoinărind pe străduţele pavate cu piatră sau stând la taclale în faţa unei farfurii aburinde cu spaghete a fost cu atât mai mare”, mărturiseşte prezentatoarea rubricii „Vremea” de la Pro Tv.

Magda a împăcat în această vacanţă atât pasiunea pentru călătorii, cât şi dorul de mare care o poartă în fiecare an pe plaje însorite. „Am stat în Milano Maritima, o staţiune cochetă de pe coasta de est a Iatliei, la marea Adriatică. Am avut noroc de vreme prietenoasă, aşa că mi-am permis să lenevesc la soare aproape în fiecare zi.” Şi pentru că zona este ideală pentru un turist avid, Magda nu putea să rateze vizitele în oraşele din apropiere. „Am închiriat o maşină şi câteva zile la rând am făcut câte o mică excursie.” Primul pe listă a fost oraşul Ravenna, cu care vedeta Pro Tv a făcut cunoştinţă prin intermediul unor români. „În restaurantul în care ne-am oprit la prânz am cunoscut un cuplu de români, care trăia de ceva ani acolo. Amândoi au fost extrem de prietenoşi şi s-au oferit să ne arate oraşul. Aşa că am pornit într-un fel de „expediţie” pe cele mai înguste străduţe, pieţe gălăgioase în care vânzători ambulanţi de suveniruri se luptau să ne câştige atenţia, fascinante ateliere meşteşugăreşti şi artizanale, „locande” la care eram îmbiaţi din stradă cu tot felul de bunătăţi. Din păcate am ratat câteva obiective importante, printre care şi mormântul lui Dante, dar am sentimentul că voi recupera”, povesteşte încântată Magda.

Magda PalimariuVacanţa s-a scurs apoi între vizite în Cervia, Rimini şi San Marino, preferatul vedetei Pro Tv. „Cel mai mult mi-a plăcut San Marino, această mică enclavă în centrul Italiei. M-a impresionat citadela din vârful cel mai înalt al muntelui, dar şi parfumul vechi al străzilor şi clădirilor medievale. Oraşul se mândreşte cu un muzeu al armelor vechi, al maşinilor de epocă, al figurilor de ceară, al armelor contemporane, al lucrurilor curioase şi al torturii. Iar de la un grup de localnici, foarte prietenoşi şi dornici să îţi împărtăşească din tainele istoriei lor, am aflat că spectaculos în San Marino este Ziua Republicii: cu această ocazie, în fiecare an, prin septembrie, se organizează concursul de tir cu arbaleta, ale cărui reguli au rămas neschimbate de 500 de ani. Un motiv în plus să revin acolo”, îşi aminteşte Magda.

Vedeta Pro Tv a mai mărturisit că deşi această excursie s-a încheiat, vacanţa încă bate la uşă, pentru că la sfârşitul verii Magda se pregăteşte să plece în Grecia.

DISTRIBUIȚI