Acasă Actualitate Johnny Raducanu canta la The Brick

Johnny Raducanu canta la The Brick

43
0
DISTRIBUIȚI

Un veteran al muzicii româneşti de jazz, Johnny Raducanu, isi va incanta audienta pe 8 mai la The Brick Restaurant & Lounge. Barul englezesc si lounge-ul sofisticat se potrivesc perfect cu melodia vibranta a jazz-ului. La 30 de minute de centrul Bucurestiului, in Paradisul Verde din Corbeanca, se va putea asculta un concert cum rar se intampla in Romania.

Mr. Jazz of Romania„, cum l-a numit Leonard Feather, a fost parca predestinat sa aiba un rol important in muzica romaneasca, nascandu-se pe 1 decembrie 1931, ziua nationala a Romaniei. Acesta a primit in 1987 statutul de membru de onoare al Academiei  Louis Armstrong din New Orleasns.  Johnny Raducanu este un indrumător activ al tinerei generaţii. „Pe vremea comunistilor era jazz mai mult decat acuma. Erau luati de valul jazz-ului care insemna libertate. Mii de oameni dormeau iarna pe jos prin parc. Era o rezistenta prin jazz. Din aceasta perspectiva, sunt la jumatate de pas sa regret acel spirit care era atunci.”, isi aminteste Johnny Raducanu.

Inspiratia lui este uneori de natura divina, acest lucru dezvaluind talentul lui innascut. „Imi vine de la Dumnezeu cate un sunet. Pe cuvant, nu stiu ce fac. Dar important e de unde vine fiecare sunet, de ce a venit si unde trebuie sa se duca. Uneori ghicesc de unde vine si il primesc in mine. Pe unele le las sa plece mai departe, le ucid, iar pe altele stiu ca trebuie sa le  pastrez, le opresc in loc. (…) Jazzul e o arta care are istoria ei, stilul propriu si nu se pot face proiecte, combinatii de jazz cu stiluri muzicale mai noi.”, spune Johnny Raducanu.

The Brick crede in marii artisti romani, multi dintre ei alegand sa apara rar pe scena publicului. De aceasta data, maestrul Johnny Raducanu a ales scena The Brick pentru a bucura sufletele celor care apreciaza manifestarile artei. In seara de 8 mai, va fi open bar si bufet pentru un tarif de 35 Euro/persoana.

DISTRIBUIȚI