Acasă Actualitate Ioana Ginghina si-a nasit partenerul de la „Dansez pentru tine”

Ioana Ginghina si-a nasit partenerul de la „Dansez pentru tine”

111
0
DISTRIBUIȚI

Sotii Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol sunt nasii de cununie ai partenerului Ioanei din emisiunea “Dansez pentru tine”.

Antrenamentele pentru emisiunea “Dansez pentru tine” au legat o prietenie pe viata intre Mihai Botezat si actrita Ioana Ginghina: “Nu m-as fi gandit acum doi ani, cand eram in febra antrenamentelor de la <<Dansez pentru tine>> ca o sa ajung sa fiu nasa de cununie a lui Mihai. In iunie, cand ne-am dus in vacanta in Bucovina, Mihai Botezat a venit cu o fata de mana la noi sa ne-o prezinte si sa ne roage ca sa le fim alaturi in cel mai important moment din viata lor. Eram toti foarte emotionati, mai ales ca Mihai si Lucia, sotia lui, erau foarte solemni. Bineinteles ca rugamintea lor ne-a onorat si am acceptat. Parintele Giosan, duhovnicul lui Mihai, cel care ne-a sustinut si in perioada in care eram concurenti la <<Dansez pentru tine>>, ne-a spus ca aceasta legatura este foarte puternica spiritual, iar a fi nasi nu e doar o joaca, ci un lucru serios de care trebuie sa ne tinem toata viata” marturiseste Ioana Ginghina.

Ioana si Alexandru au fost impresionati de traditiile zonei si le-au respectat intocmai: “Pe 25 octombrie, ne-am aranjat frumos de nunta si ne-am dus la Campulung Molovenesc sa luam finul si in alai mare am mers la Pojorata sa luam mireasa… Doar ca familia nu a dat-o asa de usor. Traditia spune ca familia mirelui trebuie sa o ceara si trebuie sa promita ca va avea grija de ea. Apoi ne-am asezat la masa in casa parinteasca a Luciei, am mancat bucate traditionale zonei, iar apoi a urmat un alt ritual si anume <<Iertaciunea>>. Tinerii ingenunchiaza in fata parintilor si le cer iertare pentru tot ce au facut de-a lungul vietii. Este un moment emotionant la care mi-au dat lacrimile”, adauga Ioana.

Cununia religioasă a fost oficiată la Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Câmpulung Moldovenesc, de un sobor de 9 preoţi si un diacon, avându-l ca protos pe părintele Teodor Giosan, duhovnicul mirilor: “Cu tot alaiul ne-am dus la Biserica, unde Parintele Giosan ne astepta sa inceapa slujba de cununie. A fost o slujba foarte frumoasa. Colegii lui Mihai de seminar, au venit sa-i faca o surpriza si au facut toti un cor si au cantat foarte frumos. Nici corul bisericii, unde canta si Mihai in fiecare zi de sarbatoare, nu s-a lasat mai prejos si a cantat alaturi de tinerii teologi. Iar dupa ce Parintele Giosan a tinut o cuvantare sfatuitoare pentru tinerii casatoriti, dar si pentru noi, nasii, am plecat spre restaurantul unde avea sa se tina petrecerea, unde am dansat si am mancat pe saturate. Acum putem spune ca ne-am mai marit familia si asteptam sa botezam primul copil al finilor nostri”, spune vedeta ACASA.

Mihai Botezat si Lucia au mai avut o pereche de nasi in afara de Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol, si anume, pe Ciprian si Gabriela Slevoaca. La nunta, printre cei aproape 300 de invitati, s-au numarat si fosti concurenti de la “Dansez pentru tine”: Petrisor Ruge, Adriela Morar, Mirela Tiron, Ionut Paval si Cornel Ogrean.