Acasă Actualitate Incepe Festivalul International de Film Transilvania

Incepe Festivalul International de Film Transilvania

50
0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu pentru a treia oară consecutiv. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 10 – 14 iunie, proiecţiile urmând să aibă loc în curtea Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal, la Teatrul de vară din Parcul Tineretului şi la Centrul Cultural Habitus (subsol Biserica Romano-Catolică).

Pe parcursul celor cinci zile de festival, sibienii vor putea urmări 25 de producţii recente, 2008 – 2009, filme prezentate sau premiate la cele mai importante festivaluri de gen din lume: Cannes, Berlin, Moscova, Strasbourg, New
Orleans şi altele.

Pe perioada festivalului, în curtea Colegiului Naţional Brukenthal va avea loc câte o proiecţie în fiecare seară cu începere de la ora 22.00. La aceeaşi oră sunt programate să înceapă proiecţiile zilnice de la Teatrul de vară. În Centrul Cultural Habitus se vor difuza trei filme pe seară, cu  începere de la ora 18.00. Accesul publicului se va face gratuit în toate spaţiile de proiecţie.

Prima ediţie a festivalului de la Sibiu a fost organizată în anul 2007 când oraşul a fost Capitală Culturală Europeană. Sibienii au arătat atunci un apetit deosebit pentru producţiile prezentate, de aceea organizatorii şi-au propus ca TIFF Sibiu sa devină o tradiţie. După succesul înregistrat în cadrul ediţiei de anul trecut, s-a luat hotararea de a extinde parteneriatul cultural cu Sibiul. În acest an, datorită deschiderii arătate de autorităţile locale, Teatrul de vară din parcul Tineretului va fi folosit pentru proiectii de film şi după încheierea festivalului.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este primul festival de film de lung-metraj din România ce îşi propune promovarea artei cinematografice, prezentarea câtorva dintre cele mai importante filme ale momentului, după  criterii ce ţin de originalitatea subiectelor şi forţa imaginilor. Este un festival al unor viziuni proaspete şi pline de imaginaţie, transformat într-un eveniment cultural anual de ţinută. Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc a fost fondată în 2001 şi are ca obiective principale susţinerea tinerilor cineaşti, distribuirea şi promovarea valorilor cinematografiei europene, organizarea unor seminarii şi conferinţe pe probleme de creaţie şi producţie, formarea şi educarea unei noi generaţii de spectatori pentru cinema.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Sibiu este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc si Cameleon PR&Events cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi a Casei de Cultură a Municipiului  Sibiu. Sponsorii celei de-a treia ediţii sunt: Ursus, Vodafone, Zentiva, LG, Banca Transilvania, Hilton Sibiu, Metropolis, Koultours, Casa Luxemburg şi Simba Catering.

DISTRIBUIȚI