Acasă Actualitate Gripa porcina a anulat concursul Miss Romania

Gripa porcina a anulat concursul Miss Romania

184
0
DISTRIBUIȚI

Profesorul Adrian Streinu Cercel a calificat măsura drept una raţională

Trei dintre finalistele concursului Miss România, realizat de Organizaţia Miss România,  au probleme cauzate de noul virus gripal AH1N1.
„Una dintre ele este contaminată cert şi urmeaza tratamentul medical”, declara Gavrilă Inoan, preşedintele Organizaţiei. În cazul celei de a doua finaliste, mama a luat contact la serviciu, cu o persoană  bolnavă, întreaga familie fiind obligată să intre în carantină la domiciliu, iar cea de a treia concurentă, liceeană în Bucureşti, a anunţat că are la şcoală probleme legate de contaminarea cu noua gripă.
„În aceste condiţii, am solicitat opinia prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, privind necesitatea suspendării spectacolului-concurs, domnia sa afirmând că, pe criteriul siguranţei sanitare, « pare o măsură raţională »”, a afirmat Inoan, care a continuat precizând că s-a decis ca „finala 2009 a Concursului Miss România, care urma să se desfăşoare în data de 5 decembrie, să nu se mai ţină în formula de spectacol, urmând ca titlul Miss România 2009 să fie desemnat printr-o procedură specială ce va fi făcută publică prin intermediul site-ului oficial al concursului, missromania.ro”, subliniind că premiul principal constă într-o bursă de studii universitare.

DISTRIBUIȚI