Acasă Actualitate Femeile anului 2009 in Romania

Femeile anului 2009 in Romania

86
0
DISTRIBUIȚI

Topul femeilor care au cunoscut succesul in Romania in 2009 a fost intocmit de unica.ro.

Monica Bîrlădeanu a atras şi atenţia Europei, odată cu lansarea filmului „Francesca” si a fost desemnată câştigătoare la categoria “cea mai bună actriţă într-un rol principal” la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bursa Silk Road din Turcia.

Sorana Cârstea a ajuns în sferturile de finală Roland Garros, în semifinala turneului American de la Los Angeles, iar în septembrie s-a calificat în turul al treilea din cadrul turneului de Grand Slam, US Open, ajungând în momentul de faţă numărul 28 mondial.

Herta Muller a castigat Premiul Nobel pentru Literatură şi, implicit, recunoaşterea mondială.

Andreea Marin Bănică a plecat ca voluntar în Africa în 2009 si s-a axat pe strâgerea de  fonduri şi donaţii umanitare. Andreea a fost nominalizată la categoria „Campanii umanitare de succes”, în cadrul Galei femeilor de succes.

Inna a câştigat în acest an, patru premii Romanian Music Awards si a ajus în primele trei poziţii (în ianuarie 2010, pe prima poziţie) în topul Hot Dance Airplay Billboard.

Mihaela Rădulescu s-a implicat în activităţi caritabile, iar odată cu lansarea volumului, „Nişte răspunsuri”, aceasta a anunţat că banii obţinuţi în urma vânzării cărţilor vor fi de asemenea donaţi.
În cazul primului volum semnat de Mihaela, „Despre lucuri simple”, cei 11 000 de euro strânşi au fost redirecţionaţi sub formă caritabilă către Fundaţia United Way.

Linda Teodosiu a devenit cunoscută după ce, în 2008 a participat la concursul „Germania caută un Superstar”, unde s-a clasat pe locul trei. După un contract semnat cu Sony Music, după ce a lansat melodia „Love Sux”, a cântat în deschiderea concertelor lui Beyonce.

Petruţa Küpper a uimit întreaga Germanie după ce a interpretat la nai piesa „Lost Sheperd”, în cadrul concursul de televiziune, „Das Supertalent 2009″.

DISTRIBUIȚI