Acasă Actualitate Norvegia a castigat Eurovisionul, Romania s-a clasat pe locul 19

Norvegia a castigat Eurovisionul, Romania s-a clasat pe locul 19

153
1
DISTRIBUIȚI

Finala concursului Eurovision 2009 a inceput cu un spectacol impresionant, artistii de la Cirque du Soleil si castigatorul finalei de anul trecut, Dima Bilan, ridicand publicul de la Arena Olimpiskiy in picioare.

Elena, reprezentanta Romaniei la Eurovision, a intrat in concurs cu piesa lui Laurentiu Duta, „The Balkan Girls”, cu numarul 22. Expertii anuntasera ca pentru locul 1 va fi o lupta stransa, cel putin 10 dintre tarile finaliste fiind nominalizate ca potentiale castigatoare, insa se pare ca s-au inselat. Castigatoarea detasata de anul acesta este  Norvegia, care a obtinut 387 puncte, acesta fiind un nou record.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Islanda cu 218 puncte si Azerbaidjan, cu 208 puncte. Romania  s-a clasat pe locul 19, obtinand un total de 40 de puncte astfel: 12 puncte din partea Moldovei, 7 puncte din partea Spaniei, cate 5 puncte de la Macedonia si Turcia, 3 puncte de la Azerbaidjan, cate 2 puncte de la Serbia, Cipru, Portugalia si Irlanda.

Alexander Rybak, reprezentantul Norvegiei, cu melodia castigatoare, „Fairytale”:

Reprezentanta Islandei – Yohanna, cu melodia „Is It True”:

Locul 3: Azerbaidjan – Arash & Aysel – „Always”

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. elena a cantat fr bine live la eurovision dar prstyy au zis ca elena a cantata playback fr bine asta anseamna caci daca petr eii a canta live se aaseamana cu playbak-ul este fr bine pentru elena si lokul19 este un lok ok bv elena te admiram ca i facut fata tuturor prostylor de la eurovisio te pwpp dulcik ion iliescu .