Acasă Actualitate Cristina Stamate s-a apucat de scris

Cristina Stamate s-a apucat de scris

238
0
DISTRIBUIȚI

Actrita Teatrului de Revista „Constantin Tanase” CRISTINA STAMATE ne va face cunoştinţă cu „Femeia Hopa-Mitică”

Stela Popescu, colega sa de breaslă şi de scenă a semnat prefaţa acestei cărţi şi îi va fi alături, asemeni tuturor celor care o iubesc şi o admiră, prietenilor si colegilor de breaslă, dintre care îi amintim doar pe Anastasia Lazariuc, Gabriel Cotabiţă, echipa Teatrului de Revista, Oana şi Viorel Lis, Carmen Pleşea (KAO Fashion), etc.

Tumultoasă, mereu în vervă, debordând de vitalitate, de umor, dar  şi de autoironie, Cristina Stamate deschide cu această carte o fereastră spre lumea din stradă, o lume pestriţă, galagioasă, colorată, autentică. Eseurile adunate în aceste pagini sunt frânturi din viaţă, din viaţa sa de artist dedicată Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi surprinse, ca şi pe scenă, în cheie tragic-comică.

„TE IUBESC, CRISTINA! Când citeşti aceste pagini, e greu să mai poţi adăuga şi tu un gram de umor. Dar, chiar dacă nu pot să vă încânt prin cuvinte de laudă spirituale, pe care le merită, sunt fericită că, încă odată, Cristina nu m-a dezamăgit. Când o vezi pe scenă este sclipitoare, când îţi oferă o reţetă te acoperă de scântei amuzante, dincolo de biata mâncărică. Dar să şi scrie cu atât talent şi umor despre ceea ce ne înconjoară, parcă nu-ţi vine a crede. Ei, uite că, încă odată, Cristina ne uimeşte. Şi câtă nevoie avem de ea! Dumnezeu a creat-o într-o zi de duminică, încărcând-o de haruri şi pentru aceasta ar trebui să fie cel mai fericit om din lume. Dar n-o să vă vină să credeţi că nici măcar nu îndrăzneşte să se mândrească cu ele, şi stă undeva departe, discretă, bucuroasă doar atunci când citeşte pe buzele dumneavoastră un zâmbet. Are vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numeşte mizeria omenească, are o privire ironică, dar înţelegătoare. Are vocaţia prieteniei, gata oricând să-ţi fie aproape, fără să aştepte nici o recompensă. Te iubesc, Cristina şi aş vrea să am bucuria de a-ţi citi gândurile aşternute pe hârtie mereu…mereu” – STELA POPESCU

DISTRIBUIȚI