Acasă Actualitate Claudiu Niculescu, atlet pentru 4 luni

Claudiu Niculescu, atlet pentru 4 luni

178
0
DISTRIBUIȚI

Primăria Sectorului 1 a lansat joi, 2 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, ce-a de-a opta ediţie a competiţiei sportive şcolare Cupa1.

Competiţia se adresează liceelor şi şcolilor generale din Sectorul 1 al Capitalei. Prin această iniţiativă, Primăria Sectorului 1 doreşte să încurajareze spiritul competitiv al tinerilor şi să evidenţieze importanţa practicării sportului în perioada şcolară. În ediţia aceasta, Cupa 1 va găzdui competiţii la şase sporturi: atletism, handbal, baschet, fotbal, volei şi înot, pentru două categorii de vârstă (generală şi liceu), separat pentru fete şi băieţi. Printre sportivii care si-au exprimat sustinerea susţinerea faţă de proiect şi au povestit cum i-a influenţat sportul practicat în şcoală şi competiţiile şcolare sportive s-au numarat Gabriela Szabo, Claudiu Niculescu, Alin Şania, Marian Arărău, dar si primarul sectorului 1, Andrei Chiliman . Fiecare dintre ei a povestit cum a inceput sa faca sport.

Pentru Gabriela Szabo, cariera în atletism a început tocmai datorită unei competiţii sportive şcolare. Când Gabi era în clasa a şasea, profesoara sa de educaţie fizică a trimis-o să participe la un cros şcolar. Gabi a câştigat prima ei cursă de 600 de metri în parcul din centrul oraşului Bistriţa şi tot acolo a fost remarcată de antrenorul Zsolt Gyongyossy.

Fotbalistul Claudiu Niculescu a povestit cum, iniţial, a făcut atletism, dar, după 4 luni, i s-a părut prea greu şi a renunţat. În schimb, a preferat să joace fotbal. După ce a jucat mingea prin cartier, şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus singur la clubul sportiv scolar din Slatina, din dorinţa de a face sport într-un mod mai organizat.

Handbalistul Alin Şania a surprins audienţa când a povestit că a câştigat prima lui medalie ca sportiv la fotbal şi că abia mai tarziu s-a orientat către handbal. În timp ce toţi prietenii lui jucau fotbal, el era foarte mândru că este handbalist, a mai povestit Alin.

Marian Arărău a fost selectat de profesoara lui de sport, încă din clasa 1. Aceasta l-a vazut înalt pentru vârsta lui şi i-a spus încă de atunci că va deveni un mare baschetbalist. Dacă acum câţiva ani Cătălin Burlacu şi Virgil Căruţaşu erau idolii lui săi, acum Marian a ajuns să le fie coechipier.

Primarul Andrei Chiliman a mărturist că are o pasiune aparte pentru iachting, sport pe care de altfel l-a şi practicat la nivel profesionist. El a participat la Olimpiada din 1980, la proba de iachting. Pentru a putea merge la antrenamente, elevul Andrei Chiliman trebuia să îşi facă neapărat temele.

Mai multe informaţii despre competiţie puteţi afla pe www.cupa1.ro.

DISTRIBUIȚI