Acasă Actualitate Cel mai asteptat film al anului, Avatar, are premiera vineri

Cel mai asteptat film al anului, Avatar, are premiera vineri

175
0
DISTRIBUIȚI

Vineri, 18 decembrie, va avea loc premiera filmului Avatar, primul lungmetraj pentru marele ecran al lui James Cameron după cel mai profitabil film din toate timpurile, Titanic.

Protagonistul filmului, Jake Sully, un veteran de razboi paralizat, este selectat pentru a participa la programul Avatar, care ii va permite sa mearga din nou. Jake este adus împreună cu alţi pământeni pe planeta Pandora, care este populata cu diverse forme de viata, unele frumoase, iar altele, inspaimantatoare. Pandora este si casa rasei umanoidă, Na`vi, mult mai puternica din punct de vedere fizic decat pamantenii si deloc incantata de oaspeti. Pentru ca oamenii nu pot respira aerul de pe Pandora, a fost creat Avatar, un hibrid modificat genetic, al carui corp poate fi controlat cu ajutorul tehnologiei de  catre oameni. Pe Pandora, Jake va fi trimis in cercetare, acesta folosindu-si Avatarul pentru a putea merge din nou.  Jake şi semenii săi trebuie să lupte pentru a-şi găsi locul pe luxurianta Pandora şi între timp tânărul se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică. Jake este prins la mijloc intre clanul lui Neytiri, in care reuseste sa se integreze, si oameni si trebuie sa aleaga de partea cui se va pozitiona.

Premiera din Romania va avea loc la aceeasi data cu lansarile din cele mai mari orase din lume. Cel mai asteptat eveniment cinematografic al anului va rula in format IMAX 3D in Romania.
Aranjamentul scaunelor in forma de amfiteatru aduce fiecare spectator in centrul actiunii si, cu ajutorul ochelarilor IMAX polarizati, imaginile par sa paraseasca ecranul si sa pluteasca in incapere. Spectatorii vor avea parte de o experienta unica datorita geometriei salii Samsung IMAX®, special gandita pentru a face publicul sa se simta ca si cum ar fi parte din actiunea filmului. La acest efect contribuie si sunetul clar si puternic si modul de pozitionare a scaunelor in amfiteatru, alaturi de pelicula de mare rezolutie de 15-70 mm.

Bucurestenii sunt privilegiati din acest punct de vedere, primul IMAX din Romania fiind deschis in Bucuresti, la AFI Palace Cotroceni, pe 20 noiembrie.

DISTRIBUIȚI