Acasă Actualitate Artistii romani canta pentru diaspora

Artistii romani canta pentru diaspora

184
0
DISTRIBUIȚI

Cu doar doua zile inainte de lansarea oficiala a celui mai nou album al sau, “Colinde, colinde”, Ducu Bertzi isi face bagajele pentru Budapesta si Praga. Conform obiceiului trubadurului, care, de 7 ani, le canta romanilor din diaspora de Ziua Nationala a Romaniei, si anul acesta Ducu se va afla in mijlocul celor plecati de mult din tara natala. Astfel, pe 30 noiembrie Ducu Bertzi le va canta celor stabiliti in Ungaria, iar pe 1 decembrie va fi in Cehia. La ambele concerte, pe aceeasi scena va fi prezent si Nicu Alifantis, un alt cantautor iubit si dorit de cei stabiliti dincolo de granitele Romaniei.

Folkistul nu va fi singurul artist venit de acasa special pentru romanii de peste hotare.

trupa etnicAnul acesta, trupele Etnic si Haiducii vor sarbatori de 3 ori Ziua Nationala a Romaniei, de doua ori in Spania si o data in Romania. Cantaretii vor sustine patru  concerte in week-end-ul de dinaintea zilei de 1 Decembrie, in Plaza Mayor, in centrul orasului Calpe.

Cele patru concerte, organizate de Asociatia de romani din Calpe, vor avea loc in zilele de 28 si 29 noiembrie, incepand cu orele 16:00, iar muzica romaneasca va fi insotita de mancaruri si bauturi traditionale romanesti, pentru a sarbatori in stilul specific romanesc .
“ Ne simtim onorati sa cantam pentru romanii din Spania si sper ca muzica noastra sa-i faca se simta macar un pic ca acasa”- a declarat Elena (Etnic).  “Ii asteptam pe toti in Plaza Mayor sa sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei asa cum stim noi mai bine: cu muzica si voie buna” – a adaugat cantareata.
Dupa cele doua zile de concerte din Spania, Etnic si Haiducii vor sarbatori inca o data Ziua Nationala, de aceasta data concertand in Romania, chiar pe 1 Decembrie.

DISTRIBUIȚI