Acasă Actualitate Aniela, prima telenovela romaneasca de epoca

Aniela, prima telenovela romaneasca de epoca

397
1
DISTRIBUIȚI

Radu Mada si Adriana Popa, designerii costumelor serialului “Aniela” au avut initiativa de a invita 9 cunoscuti designeri celebri autohtoni sa realizeze cate o tinuta de bal pentru pesonajele principale feminine ale acestei productii Promance, primul serial romanesc de epoca,  difuzat din 14 septembrie, de luni pana vineri, de la ora 20.30, Acasa.

Cu doua luni inainte de inceperea filmarilor pentru „Aniela”, Radu Mada si Adriana Popatru “Aniela”, au organizat o intalnire cu toti creatorii. Acestora li s-a comunicat perioada actiunii serialului, cateva trasaturi esentiale ale personajelor si le-au fost inmanate copii din reviste de moda  originale de la  inceput de secol XX ca si referinta. A urmat o tragere la sorti a personajelor, astfel fiecare creator a aflat numele vedetei careia  urma sa-i creeze o tinuta ce va fi purtata   la unul dintre cele mai fastuoase baluri pe care telespectatorii le pot vedea chiar din primul episod din “Aniela”.

Prin urmare, rochia de bal a Adelei Popescu a fost realizata de  Oana Manolescu, cea a Andreei Patrascu de Agnes Toma, Cristian Samfira a creat pentru Nicoleta Luciu, Maria Lucia Hohan a fost creatoarea rochiei de bal a Ioanei Ginghina, rochia Laurei Cosoi a fost realizata de Lena Criveanu, a Dianei Dumitrescu a fost facuta de Wilhelmina Artz, pentru Sabina Posea a creat Florentina Stoenescu, rochia Adinei Galupa poarta semnatura Silviei Serban, iar a Alinei Grigore a fost executata de Elena Perseil. In plus, toate accesoriile si decoratiunile de par pe care vedetele feminine din “Aniela” le vor purta la rochiile de bal sunt marca Kristina Dragomir, iar bijuteriile au fost oferite de magazinele  “You & Me”. Pentru o parte din distributia masculina  brand-ul  Dinasty a  asigurat  costume  frac ce fac parte din colectia pentru ceremonie.

“Am gandit acest proiect din dorinta de a oferi designerilor romani posibilitatea de a creea si executa tinute de bal in acest proiect de televiziune spectaculos si ofertant din punct de vedere creativ. Astfel am alcatuit o lista cu 9 dintre cei mai cunoscuti si reprezentativi designeri romani care au fost incantati din primul moment de aceasta colaborare.  In perioada de executie eu si Adriana am fost direct implicati in procesul de creatie alaturi de ei asfel incat sa se respecte croiul  rochiilor de bal de la 1900, dar totodata lasand fiecaruia dintre designeri libertatea sa foloseasca  elemente care le definesc stilul  intr-o reinterpretare speciala.

[ad#adsense-articole]

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU